Wednesday, November 11, 2009

Akhir nya ... hari nie aku serah surat berhenti keje notis sebulan ... huhuhuhu......

setelah aku dah berhari2 di dalam dilema...... aku xtaw ... keputusan nih betul atau x..... just aku rase macam aku makin bingung bila dok kat sini.... stress memanjang.....

apa yang aku pk skang... nak balik kampong halamana ku FELDA GUNUNG BESOUT 02, aku rase aku nak tenang kan diri pas nie....

yer la... dulu aku suka sangat keje kat sini.... memang la..... mula2 keje .... kawan pon ramai.. lagi pon nak ambik pengalaman kerje ngan org dan jauh dari mak ayah,.... tapi dah 2 tahun lebih dok sini.... aku rase lain jer..... tah ... dulu aku cukup minat wat kerje aku..... skang .... makin hari makin x best......

kawan2 aku yang keje sini pon dah ramai yang blah... aku jugak dok tahan dok sini.... tapi,..... tah.... aku dah rase betul2 x leh survive dok sini.... aku rase macam aku nih jadi makin PEMALAS....... yerla ... keje sorang2..... semua keje aku buat..... ingat apo.... kalo bende2 aku xtaw nak wat... sapo aku nak tanya????.... kene la tanya pakcik google....adessss..... last2 kekurengan idea ......

semenjak dua menjak nih.. aku asyik teringat kampong halaman aku jer..... xtaw la naper..... rindu giler.....pas abis bulan depan aku nak rehat puas2 kat kampong aku... tenet pon xtaw la... aku guna ker tak.... blog ni pon rase2 kalo aku resign ... blog pon resign jugak kot... huhuhu.....x kot.....

Ala bro ....sebulan lagi ko keje sini...... byk bende lagi leh citer kan.. huhuuhuh.... si AZri lak skang dah kije kat Ampang...... Red Cross bulan sabit bersabit.. huhuhuh...apo da.... yang aku taw.... aku nak simpan gaji nih.. dok umah puas2...... rehat....... pastu .. baru cari kije lain... xpon aku sambung study......
Citer pasal nak cari kije ..... adessss...... aku lom wat REPORT polis la...... sijil den hilang... huhuhuhuh...... sekeping jer pon... tu pon nak kene report polis... aper da..... nak wat camner..... sapo suh aku hilang kan sijil tu..... kan dah kene
1. Bayaran Sijil Hilang Rm55
2. Report Polis Rm2
3. Surat Akuan Sumpah Rm4
4. Surat Akuan fakulti Rm20

Total aku nak wat bende ni semua jeng3x.... = Rm 81 saje.... huhuhu,,, saje tu....

okey lah..... mau tgk blog kwn lah jap.... jom skodeng

p/s : pic diatas hanyalah hiasan semata-mata... bukan sijil tu yang hilang ... huhuhuhu

13 komen yang dicatat:

aNySs said...

g bsot ley tng kn dri ea??nk g sne r..ha3

nabilah_2908 said...

hrumm...resign keje jer udah la...jgn resign blog lak eh.. ;)

meh la singgah jp..ada award utk kamoo.. (^_^)

Mr Swat said...

jom anyss.... kat sana .... sejuk aman... bestt....nama pon best OUt solt out tuhh...

Mr Swat said...

hehehe.... nabilah .... yo la.. insya-allah .... kat kampong x POTONG.... Kalo POTONG W1MAX x dapat jugak huhuhuh....

uishh.. ade award????

maiyah said...

kalo tak sesuai pun tak best nk keje ye tak, hrp adik akn dpt keje yg lbh baik :)

asep-bogor said...

Salam kenal ...

Mr Swat said...

harap macam tu jugak la ler yer kak mai.... amin....

Mr Swat said...

ya... slaam kenal jjugak aseppp...

azie suhaimi said...

btol2..bawa2 la berehat.ni asyik koje je..sampai sijil ilang dah bp tahun dah br die perasan..hehe

Liyana said...

erm. jangan lah berenti berblogging..
hm, yeke hiasan je sijil tu..nth2 betol2..ehehe

Mr Swat said...

betul tue cik azie..... lamo bebenor x tgk sijil.. habis hilang...

Mr Swat said...

liyana.... huhuhh.... hiasan jer.... TAPI..... yang betul pon .. memang dah ade... huhuhuhuh

annur said...

lamanya x singgah blog dia..tau2 byk benda dah berubah..hehe..
rajin singgah blog tau..
sms pun jgn lupe :D