Wednesday, January 20, 2010

wacehhhhh....... aku dapat keje ari nih...... tapiiiii....... aku cakap aku nak mintak 2 hari tuk pk tawaran keje ni..... yela.... keje 24/7 ...... cuti x tentu.... dan xleh straight cuti..... adakah aku mampu keje macam tu????... ikut gaji dah ok dahhhh..... mmmmm..... camno ekkk... kang nak lik kg xleh pulok... yola... cuti x leh 2hari berturut.... kene cuti selang2x..... adesss.... nak ke tak keje ni???


citer pasal keje ni..... huuhuhhu... semalam aku pening g interbiu ....... org len interbiu dalam 15minit jer.... aku g intebiu tuh.... 2 jam...... wooooo...... apo kesss......padahal masa tu aku sorang je pon .......

huhuhuhuh........ ni semua sebab.......
1. kene isi borang kerja......
>macam biasalah..... isi borang,..... tapi borang ni pelik sket.... mana x nyer..... salah satu nyer yang pelik..... aku kene lukis carta organisasi tempat lama aku keje dulu..... pastu kene tandakan "x" pada bhg aku... cetttt.... apo kejadahnyer..... tu baru salah satu.... malas nak hurai aper ader dalam borang tuh .....byk g yang mengkonfiuskan otak aku... huhhuhh

2.pas isi borang... ade satu helai kertas lain kat belakang tuh....
>aper kah kertas itu.... ???? kertas ESEI BAHASA INGGERIS..... adessss..... ni yang buat aku dok lama kat situ tuh..... aku kene buat karangan BI mengenai bioadata diri dan apa sumbangan aku tuk syarikat tuh....... LAGI sewel aku dibuat nyer... huhuhuhuh...... apo leh buat... taram jer la... macam jawab soklan SPM la pulok..... dah ler BI aku x baper betoi.... huhuhuh.... taram je la labu.....

then,..... hari nih .... aku kene p sykt tu semula..... sebab 2nd intebiu.... (semalam floor 6 ... hari nih floor 9 pulok.) kat situ kene interbiu skali lagi... then dia cakap aku diterima keje.... weeee....tapi aku lak cakap.... mintak 2 hari sebab aku nak PK samada terima atau x.... huhuhuh

kawan2 aku tanya aku mintak keje aper n kat mana???.... aku cakap la aku bhg IT..... n nama sykt tu... Sentuh dan Pergi Sdn BHd,,,,,,, huhuhuh.... anda pernah dengar sykt tuh??? pelik kan bunyi nyer... huhuu


eppppsssssss.......tengah2 tulis blog nih... dapat lak msg.... "Skarang tgh tunggu confirm training dari TELEKOM".... adesss....ni keje yang lain nih.... dapat 2 JOB la pulok... mana satu nak tolak nih..... ????? nah.... dilema kembali lagi......

25hb ni pulok ade interbiu kat putrajaya la pulok..... yang kat putrajaya ni dah pakai kabel dalam pulok..... tapi gaji ciput.... adess.... dah ade 3 job dah nih...
mana satu yang nak pilih nih..... aku dah kebingungan.,,,,,,,
1. Sykt Sentuh Dan Pergi Sdn Bhd
2. Sykt apertah lupo... tapi projek bawah "Jangan POTONG sdn bhd"
3. Sykt Gov tapi keje nyer Jaga BUdak... huhuhuh... ni lagi tah hapahapatah.... huhuu

peace..... bingung nihhhh....


7 komen yang dicatat:

maiyah said...

wah.. murah rezeki tu.. pilih mana yg baik

c.u.m.i said...

waaaa...
bnyknye dpt tawaran kerja...
huhu...
pape pun, all the best la bro...
;)

nabilah_2908 said...

congrts...coz dh dpt kerja...3 kerja tu...

hrumm...ari tu kata nk keje GOV...g jer la GOV...gj sikit...tp ms dpn terjamin... :)

if keje no 2 pun ok gk tu...hmm..wat la pilihan yg terbaik... chyok..!!! (^_^)

Musafir Kasih said...

alahai swat..sian plak sue tgk..hee..
sentuh dan pergi..ape ke pelik sgt..hehe

pe2hal wat istikharah yer.. :D

Liyana said...

pk mana satu yang bagus,...
good luck

Mr Swat said...

mmmm...... pelikkan nama syrkt tuh.. dalam bahasa melayu....\\

cuba tuka pada bhs inggeris..... nama sykt tue... mesti sue tau aper nama sykt tuhhh

Aein Zaharuddin said...

hah. hambik. sekali dapat,3 terus. pilih2. 3 10hengget. haha. good luck!=p