Saturday, October 03, 2009

PEsssstttt..... wow .... tenet skang agak tenat jugak ekkk,letih aku tggu nak loading,... huhuhu.... apo leh wat.... tm ade prob kot...

ni pon kene update kat cc.....

alahai.... aper kes baru???... kes baru ialah,.. moto ku pancit tayar... huhuhuh... apoda... dah tau pancit p la tukar... heheheh.... nak tukar tiub,,,,, tapi tiub spare xde... last2 motoku tu .. dengan xde tyar depan sebab aku dah cabut... terbengkalai kat depan umah... nasib bek tmpt keje ngan umah.. 4 minit jer ... jalan kaki sudah.... sok ahad... ade ke kedai bukak???.. adesss

ha... pagi tadi kecoh ... pencuri nak pecah masuk umah sebelah.... perghhh...aku x tau pon.. mana x nyer... aku pengsan semalam. ... dari malam sampai kul 4 ptg baru terjaga... xsedar apo2 pon... tgk miskol dari opis.. berkali2,... adessss.... ponteng la pulok....

pas solat maghrib tadi ... p la baca al-quran.. time baca tuh.,... leh lak ... teringat kat mak aku.... mana xyer.,...

dulu masa aku sekolah..... time2 aku tgk tv,... mak aku ni baca al-quran yang ade maksud.... tgh2 dok syok tgk tv.... mak aku panggil....

Mak : adik mai sini jap...
Aku: yer aper dia???
Mak: tutup tv tuh,.... dtg sini....
Aku : ye la.... ( g la tepi mak aku)
Mak : Ha dengar nih.... ( mak aku ngaji,... sambil tunjuk la kat aku maksud setiap ayat al-quran dalam tuh )

Aku dengar jer la....sambil dengar2 ayat suci al-quran tuh,... mak aku bacakan maksud.. sambil nasihat aku... ... mmmm...... syg nyer mak aku kat aku...

Skang aku dah keje kat bandar jauh dari mak ayah aku.... dah x dapat dengar macam dulu....
rindu kat my mother la. nih,... huhhuhuh....

Ayah aku lak.... dulu... kalo time ceramah mesti ajak aku....Aku suka g ceramah ngan bapak aku... sebab.... sebab nak makan kat luar.. huhuhuhu..... apoda... miss my daddy also.... :P

Pepon.... aku skang aku dah besar... mak ayah mesti nak kita jadik baik kan... tapi aku ni x macam anak yang baik pon.... aku byk kekurangan,.... x dapat nak balas jasa mak ayah aku.... mmmm...... Dosa aku lak bertimbun nih,... mmm... biler la nak taubat,,,, Pk pk lik...nak jer masok skolah pondok.... tapi,,,,,... tah la... aku ni pon bkn tul sgt,.... kejap ok kejap x ok.. huhuhu.... xpo lah...

xtau nak tulis per lagi.,.. sampai disini lah,.,...I love u mommy n daddy... cehhh,... omputih la pulok... Mak abah ... swat akan sentiasa igt pesan mak abah,.... walaupon kadang2 lupe... huhuhuh.... :P.... peace

6 komen yang dicatat:

annur said...

salam..
erm..bagus2..kenang jasa mak ayah..
blh jadi anak soleh nih..insyaallah..
:D

Along Arman said...

bertuah swat dapat mak ayah yang penyayang..
jadilah anak yang soleh.. itu pun salah satu cara untuk membalas jasa dorang pada swat.. jangan buat sesuatu yang bleh memalukan dorang...

maiyah said...

salam.. dgn kekurangan tu ler byk tersembunyi disebaliknya.. mengajar kita utk terus melangkah :)

Mr Swat said...

mmm... ok... thx... just windu la my family huhuhu... apo da.. ari tu bru jer balik.....

nak jer rase pindah keje ke perak lik... ponat gak kije sini dah...

mizz saifa said...

reason yg sama.. suka ikut ayah jalan2 sbb ayah suka mkn kat luar.. hehe..

tenet sekarang mmg slow la swat.. saifa yg guna streamyx ni pun geram sangat2.. nak loading page kena tunggu lama...huuuuu

Mr Swat said...

yup.... tenat sgt dah diaorg nyer trafic nih....