Friday, September 04, 2009

Kat opis

wahhhh.....ape kes nih.... kecoh kat tempat keje nih,... abis bersepah,.....apsal????

Semuanya gara-gara seekor binatang yang memang aku x suka dari kecik......n aku memang alergi ngan binatang nih,,,, trauma kalo nmpk dia,,,,, huhuhu.... apa binatang yang aku maksudkan???... ianya adalah Si tikus.....

Apa yang berlaku kat tempat keje aku nih?? Ceritanya camni... petang semalam.... time dok wat keje..... ngah lyn blog..... tetibe,.... aku dengar satu bunyi,,,,, bunyi plastik,.... krek krek krek.... aku dah pelik,,..mana dtg bunyi tuh.... tgk plastik???.... xde pon.... then aku pon ckp la kat Kak Mas..."ade dengar bunyi plastik x?" ...... mula2 dia ckp xdgr... tapi aku suh dengar betul2 sebab bunyi dia x kuat....Kak Mas dengar lik ... dok kat tmpt aku,,,,, then dia ckp... ade,,,,, so aku ckp la.... ni mesti keje tikus nih,,,, maknanya tikus dah mencerobohi kawasan aku....

so aku suh Kak Mas Cari..... dia check2 celah2 kotak.... semua tmpt lah....Then bila dengar betul2 bunyi tu dtg dari blkg CCtv n SERVERnye casing..... owwww..... ni bhy nih,,. dekat sgt ngan area aku....Kak mas amik kayu.... dia jolok2 blkg casing tuh.... nahhhh...... sekali kuarlah seekor tikus yang comel.... huh.... comel abendenye.....hate this animal.... maka... melompatlah aku atas kusi... huhuhuhu... apoda.... tikus tu pusing2 lari terus naik atas syiling.....

Pastu.... Kak mas suh aku tutup semua lubang2 yang ada ,,... aku pon tampallah ngan surat khabar. dengan tgn yang ketar2... kira... ok lah.... tapi atas syiling.... bunyi dia pusing2.... biar kan jer...dia xleh kuar.... huhuhuh..... tapi citer x abis di sini....

Masa aku kat bhg depan.... tikus tuh kuar dari syiling depan.... wahhhh... bijak..... aku ngan kak mas kejar la... Pandai tul tikus nih.. bila ketuk sini kuar sana.... ketuk sana... kuar sini,...sampai aku bengang.... aku letak ridset.... ingat bunuh nyamuk ker???..
aisehhh... aku dah geli giler... dah x thn nak dok dlm tmpt keje aku,,,, nak jer aku balik umah,.,,.

Tengah2 dok kejar tikus,,,,, masuklah regular customer aku.... Si pak arab sorang nih... nama dia lupa lak... dia bwk pc dia suh aku repair.... aku ckp la kat dia ade tikus... n mintak tolong dia ... suh cari tikus tuh... huhuhuhu.... dia pon carilah tikus tu ngan Kak Mas,,.... sambil diaorg cari tikus... sambil aku solve pc pak arab nih,,.. huhuhuh.... diorang... cari2 kejar2 ketuk2.... x dapat2 jugak tikus sekor tuh.... adesss... sambil2 tu ckp ngan pak arab tuh.... "this mouse very clever ya??"... huhuh...adoi,,,,

diaorg kejar2 tikus tuh,,,.. last2 nak tau tikus tu g mana??? dia masuk dalam aircond.... haaaa???..gile nye tikus,,,, nak buka aircond.... si pakarab tu cakap... wooried if the mouse jump at his face la.... its dirty... huhuu... padahal dia pon sama jer cam aku... mesti la geli jugak... huhuhuh

last2 kitaorg biarkan jer tikus tu dalam aircond tu..... huhuhu.... Kakmas sembur racun tikus kat tepi2 aircond tuh,,,, Pc Pak arab tuh... aku siap service... dia pon balik.... tgk jam,,,, adesss... dah masok Ot 1 jam dah... semua nye OT pasal tikus.... aper da....

Ari nih.... bila masuk keje lik,,,, Kak mas cakap tikus tuh mengamuk,,,,, ngamuk macammana???semua lubang yang aku sumbat semalam.,,, semua terbuka....tikus tu geget.... pastu dia masuk bilik bos aku..... dia x leh kuar.... dia geget pintu bilik bos....Wayar CCtv dia geget.... Wayar Alarm pon putus .. dia geget.....

Perghhh,..... Ganas tul tikus nih..... sama cam citer masa aku tgk kecik2 dulu ( penyebab aku x suka tikus)
Ni pic salah satu Lubang yang terbuka semula... n Wayar Alarm yang diputuskan

Niplak.... Surat Khabar yang aku taruk kat lubang tuh..... Abis bersepah dia geget....
Yang ni lak..... Pintu Bilik Bos yang kene geget.... nmpk x cebisan2 kayu pintu yang di geget.... Tikus Mengganas.... Di bilik Bos aku,,,, huhuhu


Aiyyya.... Ini macam kilija manyak susah ati wo.... mana taw.. dia kuar depan aku tgh2 keje... mau melompat aku........

Kat Umah
Pas jer lik keje.aku rase letih... yela... dok main kejar2 ngan tikus... . aku mandi....pastu budjet nk tido jap..... sekali.... aku bangun,... la dah kul 8.10.... huhuu... makanan x masak..... dah la x beli,,,,, aper lagi.... aku mandi sekali lagi.,.. aku terus kuar g kedai mamak... aku berbuka puasa kul 8.15mlm... huhuhu....

Kat Putrajaya
Pas mkn aku g antar laptop kat Putrajaya.... umah akak aku... aku tdow sana....apa jadik mlm tadi??? yang tahu hanya yang aku ctc jer tau( Fatin, maisarah, syila, G-an, ) aper dah jadik mlm tadi.... Maisarah tau kan aper jadik mlm tadi kat saya... hmmm,.... Biarlah korang je yang tau... k... ... amboi2x..... byk nyer aku merepek nih... sapolah larat baca..... huhuhu...

14 komen yang dicatat:

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

tikus????menci2 dgn tikus..

Mr Swat said...

mee too ... sepupu sepapat dia pon saya x suka.... ari tuh... masa kat alamanda... ade hamster.... eeee... tidak,,,, tu pon sy xleh tgk

at09 said...

ish2..name je swatman,tp dlm cite ni heronye adelah kak mas..mn pg keheroan swatman ni?hihi

I_Hate_Lolipop said...

uihshh..ada jugak ek lelaki yg takut tikus...tapi pelik nape stgh orang tak bg panggil tikus..kena panggil cik ti?...(mcm glamer je)

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

hamster..tikus yg beso tu?eeeeeeeeee...klu dh tikus tu tikus gak..

Mr Swat said...

apo leh buat... dari kecik trauma ngan tikus.... bukannyer aper...

tikus nih suka sangat kejar kita....

maiyah said...

salam adik.. ekekeke.. kejor yop jgn tak kejor :D

fathiahRAIHANA said...

eii yu !
tikus ?
sanad geli lahh.

fathiahRAIHANA said...

boy pown takowt tikus ?!
hehe:D
jgn maraa haa .

Mr Swat said...

alahai kak mai... bukan sy kejar tikus.. tikus tu yang kejar saya... huhuhuhu

x marah la fathiah.... kita ok jer.. memang x suka tikus dari kecik...

nabilah_2908 said...

ganas nyer tikus tu...hehe..mcm mn la rupe awk ms dok ats kerusi tu kan...hehehehe... (^_^)

erm..if u dont mind...sy nk mntk alamt umh...nk suh abng posmn hntr something tuk awk...hehe..

if tak keberatan...emailkan alamt ke..
prettyblue_2908@yahoo.co.uk

Mr Swat said...

huhuhu.... muka saya... senyum jer... huhuh

sArAh_umAirAh said...

sabo je la byk2 wak...

Mr Swat said...

huhuuh
no hal